Бидний тухай
about us

Монконди чихрийн үйлдвэр

Эрхэм зорилго

Монгол улсын чихэр, амттаны зах зээлийн импортын хараат байдлыг бууруулж, экспортлогч хүнсний үйлдвэр болох.

Зорилго

-ОХУ-ын үйлдвэрлэлийн ноу, хау, технологийг ашиглан, чихрийн масс үйлдвэрлэлийг Монгол улсад хөгжүүлэн, дотоодын зах зээлд импортыг орлох өндөр чанартай чихрийн бүтээгдэхүүнийг нийлүүлэх.

-Хөрш орнууд руу бүтээгдэхүүнээ экспортлох, Монгол улсын хүнсний бэлэн бүтээгдэхүүний экспортыг хөгжүүлэхэд үлэмж хэмжээний хувь нэмэр оруулах, дэлхийн зах зээлд өрсөлдөх чадварыг нэмэгдүүлэх.

Уриа үг

Бид аз жаргалыг үйлдвэрлэдэг


Монконди чихрийн үйлдвэр

2020 онд БОСА Холдинг ХХК-ийн 100 хувийн хөрөнгө оруулалтаар БОСА Кондитер ХХК-ийг үүсгэн байгуулж, Монголын хамгийн том масс чихрийн үйлдвэрийн төслийг эхлүүлэв. 


Монконди чихрийн үйлдвэрийн хүчин чадал

Үйлдвэрийн талбайн хэмжээ 3000м2, нийт ажилчдын тоо 111, Бүрэн автомат ажиллагаатай, GMP, ISO22000 стандарт хангасан тоног төхөөрөмжтэй.


Нийт 25 төрлийн хатуу болон зөөлөн чихрийн төрөлтэй, шинээр молоко, шоколадны крем, хавтгай шоколадны төсөл дээр ажиллаж байна. 


Технологи

Австри, Герман, ОХУ, Казакстан улсуудын мэргэшсэн технологичидтой хамтран ажиллаж, олон улсад өрсөлдөхүйц амт чанартай бүтээгдэхүүн зах зээлд нэвтрүүлж байна.


 Онцлох бүтээгдэхүүн 

Шар сүүний чихэр нь бусад бүтээгдэхүүнээс ялгарах маш олон давуу талуудтай хэрэглэгчийн сэтгэлд бүрэн нийцсэн бүтээгдэхүүн юм.

  1. Түүхий эд болох Шар сүү, цэвэр цөцгийн тосоо 100% Монголоос ханган нийлүүлэлт хийж үйлдвэрлэлдээ ашигладаг. Өртөг багатай импортын шар сүүний концентраци, охийг хэрэглэж болох ч Монгол үнээний сүү, органик түүхий эдийг эрхэм болгосон. Мөн цөцгийн тос нь манай чихрийн гол түүхий эдүүдийн нэг юм. Импортын цөцгийн тос нь Монгол цөцгийн тосноос 2 дахин хямд байдаг боловч Монголдоо бусад нийлүүлэгчид, үйлдвэрийг дэмжин кластарлан хөгжих бодлогын хүрээнд зөвхөн Монгол түүхий эдүүдийг бүтээгдэхүүндээ ашиглаж байна. 
  2. Амин дэмээр баялаг чихэр: Шар сүү нь сүүг боловсруулж аарц, бяслаг үйлдвэрлэхэд үүсдэг дайвар бүтээгдэхүүн бөгөөд уураг, лактоз, эрдэс бодис агуулдаг. 
  3. Пребиотик-тэй чихэр: Пробиотик гэдэг нь хүний бие болон хүнсний бүтээгдэхүүнд агуулагддаг ашигтай бактери бөгөөд тэдгээр нь дархлаа дэмжих, ходоод гэдэсний хэвийн бичил орчныг тэнцвэржүүлэн сайжруулах зэрэг маш олон давуу талтай. Пребиотикууд нь хүний цус болон гэдсэнд шингэхгүйгээр бидний биеийн микрофлорыг бүрдүүлдэг ашигтай бактери болох пробиотикуудын өсөх таатай орчинг бүрдүүлдэг. Нэг үгээр хэлэхэд тэдний хоол болдог юм.


Нүүр
Ангилал
Хямдрал
Профайл